Oyen is my obsession?

Assalamualaikum.  Sejak akhir ni kan, tahap obses dekat kucing makin melampau lampau tau. Cakap pasal kucing ni pun dah common sangat. Bersepah dekat twitter pasal kucing dorang. Kalau dah minat kita cerita dari A-Z pun sanggup even orang dah malas nak ambil tahu, Dekat twitter, ig even blog pun nak post jugak pasal kucing dia ni and yang paling menyakitkan hati siapa yang berkawan dengan orang yang obses kucing tahap gila meroyan ni sampaikan nak watsep pun dia akan send gambaq kucing dia dekat orang yang dia rapat. Kawan dia ni siap mengomel 'pasai kat hang lah, kucing hang pun nak cerita' haa just like dat. Haha its okay nvm, kucing ni siapa tak minat memang menjengkelkan, sangat jengkel. Jangan kawan dengan aku ☺

So, nak cerita ni! rai baru dapat kucing nama dia Oyen, Umur 3 bulan and rai tak pernah dapat kucing yang dah besar macam ni. Selalu dapat yang kecik belum cerai susu lagi dengan mama dia. First dapat si Oyen haih.. Mengeluh sat. Dia punya takut tu macam nampak rai ni nak makan dia ☻☻
Sebelum nak jaga Oyen. Macam macam jugak nak kena beli. Cat carrier, Cage, Pasir. Yelaa first experience la katakan nak bela dekat rumah teres pakcik aku kat Ampang ni. Dulu kat kampung boleh la, Pasir depan rumah ja, La ni pasiaq pun kena beli woi :'D And tengs to my kawan yang sanggup drive pergi Gombak bawak aku pergi cari barang barang untuk Oyen. Untuk sesiapa yang nak cari barang barang untuk kucing cantik and murah boleh klik link bawah ni.


Boleh Follow Twitter SPCA Ampang for any adoption.


Dekat Mudah.my pun boleh buat adoption.


Kucing takut air? Susah nak mandikan macam Oyen ni :'D Jusz Spray je.


Oyen baby ☺

 






































No comments:

Post a Comment